*Nettavisen* Nyheter.

Fire ungdommer tiltalt for gjengvold i Namsos

SLÅTT I BAKKEN: Fire personer er tiltalt etter at en 19-åring fra Syria ble slått ned i Namsos.

Volden ble filmet og lagt ut på nett.

13.11.15 15:58

Tre 18-åringer og en 17-åring er tiltalt for å ha sparket og slått en utenlandsk 19-åring i Namsos i sommer. De ble ikke tiltalt for rasisme.

Videoen ble kort tid etterpå, og saken skapte nasjonale overskrifter etter at videoen ble omtalt i Namdalsavisa 23. juli. Den fornærmede 19-åringen uttalte til lokalavisen at han ble slått fordi han var utlending. Flere hevdet volden var rasistisk motivert.

Les mer: Vold mot ung gutt fanget på film

Nå er det tatt ut tiltale, men rasismebestemmelsen er ikke brukt, melder VG.

– At saken skal være rasistisk motivert er noe min klient hele tiden har benektet. Han er derfor glad for at statsadvokaten har trodd han på det, og ikke tiltalt han etter rasismebestemmelsen. Han har erkjent legemsfornærmelse – noe som har en strafferamme på inntil ett års fengsel, men jeg ser at statsadvokat har tiltalt han for skjerpet legemsbeskadigelse, sier advokat Christan Wiig som representerer en 18-åring som er utpekt som hovedmann.

18-åringen har erkjent kroppskrenkelse, men han nekter å ha vært med på vold som har skadd 19-åringen. (©NTB)HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/player?auth=HkwU7PZyVnC-TbYnAVgweWqKxBr7Lv7tnYP8Lg8KgINe07y0UzplUIgiDHTNHC705kDFkd55FDdUlgYGbV72VQMbPYWk92sz&jsonp=screen9.api.embed&screen9="+typeof(screen9);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag