*Nettavisen* Nyheter.

Firte seg ned fra Ulriksbanen

Foto: Kjetil H. Dale (TV 2)

Fra denne vogna på Ulriksbanen måtte tre personer tirsdag fire seg ned ti meter da banen ble stående bom fast.

10.01.06 13:45

En bærevaier gikk av sporet og Ulriksbanen ville ikke rikke seg tirsdag rundt klokken 9.30. Tre personer ble fanget i en vogn ti meter over bakken, omtrent midtveis i banen.

Ti meter over bakken

Da vognen verken gikk fram eller tilbake over Ulriksfjellet, var eneste løsningen at de tre måtte fire seg ned fra vognen, ti meter ned til bakken.

De tre passasjerene var driftsingeniører fra Telenor, som skulle opp til toppen av fjellet for å reparere P3-antennen.

- Vi er der oppe om lag femti ganger i året, men har aldri opplevd noe liknende. Vi var ikke redde, forteller en av dem til bt.no.

- Ingenting har skjedd

Men mens de tre ingeniørene forteller om nedfiring fra ti meter i løse luften, er driftsledelsen i Ulriksbanens forklaring en helt annen.

- En øvelse, er forklaringen Bergens Tidende først får, for deretter å få vite at Ulriksbanen ikke går i dag. Til slutt forteller banefører Olav Skjeldal at nedfiringen var planlagt og at Telenor-ingeniørene ikke skulle lenger enn halvveis.

Hos Telenor får iBergen.no imidlertid bekreftet ingeniørenes historie om at banen stoppet og de måtte redde seg selv ved å fire seg ned til bakken på egen hånd.

Veritas gransker

- Det er i hvert fall så alvorlig at vi rykker ut på hendelsen, sier avdelingsleder Berit Hugdal i Det Norske Veritas til iBergen.no. Hun forteller at en av Veritas sine teknikere kommer til Bergen i morgen.

Hun bekrefter også at Ulriksbanen har en tilfredsstillende og oppdatert driftstillatelse i dag.

- Det som har skjedd skal ikke skje, men samtidig er det ingenting som tyder på at det var noen overhengende fare. Banen var ikke i vanlig drift, det var servicefolk fra Telenor som tok banen.

- Hva vil skje før banen blir satt i vanlig drift igjen?

- Etter en slik hendelse vil vi gå nøye igjennom banen før den åpner, sier Berit Hugdal.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.