RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fisk halverer kreftrisiko

Sist oppdatert:
Spiser du 100 gram mer fisk daglig halverer du risikoen for tarmkreft.

Det viser en stor europeisk undersøkelse om sammenhengen mellom kosthold og kreftrisiko, skriver VG.

På verdensbasis er tarmkreft den nest hyppigste formen for kreft. Derfor er funnene oppsiktevekkende.

- Resultatet er uventet, nytt og relativt dramatisk. Dette gir en sterk indikasjon på at fisk kan ha en beskyttende effekt mot kreft i tykktarm og endetarm, sier professor Eiliv Lund ved Universitetet i Tromsø til avisen.

Nordmenn har også deltatt i undersøkelsen, nærmere bestem 37.000 norske kvinner. Til sammen har 500.000 mennesker i ti land deltatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere