RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiskefartøy sank med 80 tonn olje

Sist oppdatert:
Et fiskefartøy med 80 tonn bunkersolje om bord krenget og sank natt til lørdag mens det lå til kai ved Hendalandet i Averøy kommune i Møre og Romsdal. Årsaken er ukjent.

–Vi fikk melding ved 8-tiden lørdag morgen og gikk umiddelbart i gang med å hindre at det skulle bli alvorlig forurensning i området, sier operasjonsleder Jan Inge Bugge i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

I løpet av lørdag formiddag fikk politiet kontroll over situasjonen.

–Vi har vurdert grundig hvordan vi skal få rettet opp båten, og er kommet til at det bør skje uten at den først tømmes for olje, sier Bugge.

Han understreker at det først vil bli skaffet til veie betydelige mengder tungt utstyr som kan gjennomføre opprettingen av den 34 meter lange linebåten «Urvaag». Redningsarbeidet vil trolig starte mandag.

I mellomtiden etterforsker politiet for fullt årsaken til at båten krenget og sank mens den lå ved kai. Nesten hele fartøyet ligger under vann.

–Det er snakk om et havari som vi ikke kjenner årsaken til, sier Bugge.

Politiet hadde lørdag ettermiddag ennå ikke fått avhørt eierne av fartøyet eller brakt på det rene hvorfor det kvelden før hadde tatt inn 80 tonn bunkersolje.

Bugge antar at båten er blitt reparert og deretter gjort klar til å gå ut, men understreker at politiet har mange spørsmål som de foreløpig ikke har rukket å stille.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere