*Nettavisen* Nyheter.

Fisket kjempegjedde - med vannski!

Ikke nok med at Robert hoppet 55 meter - i nedslaget svimeslo han også en monstergjedde!

28.06.07 16:52

(iOslo.no) Ti ganger norgesmester i vannskikjøring, Robert Halvorsen, har en fiskeskrøne som det skal svært mye til for å slå. Til og med garvede sportsfiskere blir målløse av hva han fikk til under hopptrening på Mjærvann i Ytre Enebakk i går ettermiddag.

Det var under landingen etter et svev på 55 meter - i seg selv en stor prestasjon, at det utrolige inntraff:

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Privat

- En tømmerstokk
- Jeg er ikke helt sikker på hvordan det skjedde. Jeg gjorde noen hopp i går, og da jeg kom inn fra hoppturen ser jeg tilbake utover vannet og ser noe som ser ut som en tømmerstokk. Trekkbåten drar ut for hente den, og det først da vi ser at det er en gjedde på 6-7 kilo, sier Halvorsen til iOslo.no.

- Båtføreren torde ikke å ta den først, den var så svær, humrer Halvorsen.

Men fisken ble dratt opp på land, svimeslått og susete. Halvorsen var usikker på om han hadde truffet den, eller om trykket idet han traff vannflaten etter hoppet slo ut fisken. Det meste av edder og galle var gått ut av gjedda, og Halvorsen så seg nødt til å slå den i hjel. Nå blir fisken etter alt å dømme kattemat.

Første gjedda
- Hvordan er det mulig å lande på ei gjedde uten å merke det?

- Det går så fort at jeg ikke merker noen ting. Jeg holder drøye 100 kilometer idet jeg går inn på hoppet, så jeg er fullstendig fokusert. Hadde det vært en gedigen trestokk hadde jeg nok merket det.

Halvorsen har holdt på med vannskikjøring siden 1989, og har en imponerende karriere bak seg. Han har ti Norgesmesterskap, tre kongepokaler, samt en rekke medaljer fra nordiske mesterskap.

Men i går var altså første gangen han fisket ei gjedde med vannski.

Har du en god fiskehistorie eller gode fiskebilder? Send en mail til tips@ioslo.no eller MMS til 1984 med kodeord IO!

Les flere nyheter på iOslo.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag