RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fisketorget kjemper mot klokken

Sist oppdatert:
- Fisketorget kjemper en kamp mot klokken. Kommer de seg ikke i hus snarest vil kundene stenge Fisketorget lenge før vi gjør det, mener Paal Fennell i Mattilsynet.

- Den jevne bergenser går ikke på Torget for å kjøpe fisk. Fordi en får bedre fisk, solgt under tryggere og mer tiltalende forhold andre steder. Jeg har mistanke om at man på Torget lever av å selge rundstykker med laks til turister.

Paal Fennell i Mattilsynet er sørgelig klar over tilstanden på det som blir sett på som Bergens hotteste turistmagnet.

- Vi har hatt flere runder med fiskehandlerne på Torget og er forsåvidt fornøyd med tingenes tilstand i øyeblikket. Vi har vært tvunget til å inngå en del kompromisser som vi er i stand til å leve med enn så lenge. Men på sikt er det bare en vei å gå om Fisketorget skal overleve.

Kundene vil svikte
- Og jeg tror ikke vi er den største trusselen. Kundene vil svikte Fisketorget hvis ikke det bedrer seg.

- Hva er problemet?

- Det er flere ting. Man må være i stand til å skille boss og fisk bedre. Man må ha forskjellige vogner å transportere fisk og boss på. Vi snakker om vær og vind. Det er selvsagt ikke bra at det regner og driver på maten. Vi har fugleekskrementer i absolutt nærhet og vi har også et problem med personlig hygiene hos fiskehandlerne. Det gjelder personaltoalettene. Når de nå stenger den siste muligheten på Torget må torghandlerne ha skriftlige avtaler med f.eks Zachen for å kunne fortsette.

Tåler ikke ESA-kontroll
- Vi har valgt å inngå kompromisser vi kan leve med, men som er tungvindte for både torghandlerne og oss å administrere. Jeg er ikke sikker på at Torget hadde tålt en ESA-inspeksjon, sier Paal Fennell og viser til fiskedisken på Kjøttbasaren som et utmerket eksempel på hvordan fisk bør selges. Dette kan en få til på Torget så snart en er under tak. sier Paal Fennell.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere