RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjellklatrer fikk steinblokk over føttene

Kvinnen som lørdag ble skadd under klatring i Innerdalstårnet i Sunndal, fikk en steinblokk over begge beina. Sent lørdag kveld ble hun båret ned fra fjellet.

- Hun er sendt til St. Olavs hospital med skader i begge beina, men hun var bevisst, sier operasjonsleder Odd Nygård i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Kvinnen var på klatretur med en annen person da hun tok tak i en steinblokk som løsnet og falt over beina hennes. Ulykken ble varslet lørdag ettermiddag, men redningsarbeidet var vanskelig på grunn av det lave skydekket.

- Det var ikke forhold til å fly. Redningsmannskapene måtte derfor gå langt for å finne kvinnen, og deretter bære henne ned fra rundt 1.500 meters høyde og ned i 1000 meter, hvor skylaget lå, sier Nygård.

I tillegg til de to som var på klatretur sammen, var det en gruppe på sju personer i nærheten. De fikk høre om ulykken og kom til for å hjelpe. Det samme gjorde folk fra en turisthytte i nærheten. Likevel tok det mange timer før kvinnen var i sikkerhet. Først klokka 23.30 fikk politiet melding om at hun var nede.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere