Gå til sidens hovedinnhold

Fjerner flere parkeringsplasser i sentrum

Til tross for advarsler fra Oslo politidistrikt, fjerner Oslo kommune parkeringsplasser i sentrum.

Oslo kommune vil vedta å fjerne parkeringsplassene fra Åkebergveien i Oslo sentrum, for å lage sykkelvei. Dette er ikke de første parkeringsplassene langs Oslo-veiene som den Ap og MDG styrte bystyret har vedtatt å fjerne.

Vedtaket er fattet i byutviklingskomiteen og er forventet å bli endelig vedtatt i bystyret onsdag.

- Fordi Arbeiderpartiet og MDG har fått støtte fra Venstre i denne saken, regner vi med at det blir vedtatt onsdag, sier Høyres fraksjonsleder i byutviklingskomiteen, Pia Farstad von Hall, til Nettavisen.

Les også: Slik blir MDGs sykkelveinett i Oslo

Les også: Denne sykkelstien vil MDG-Lan ha

Denne gangen ble parkeringsplassene fjernet til tross for sterke innvendinger fra Oslo politidistrikt. Årsaken er at Åkebergveien ligger rett ved politihuset i Oslo. Veien brukes til parkering for ansatte i politiet.

I en høringsuttalelse skriver Oslo Politidistrikt:

«Oslo politi-distrikt er fremdeles bekymret over konsekvensene ved å fjerne nær 70 parkeringsplasser i nær-området. Bakgrunnen for dette er at Politiet arbeider 24/7, 365 dager i året. Selv om det er korrekt at området har god kollektivdekning, er det en kjensgjerning at denne ikke automatisk korresponderer med arbeidstider, samt planlagte og ikke planlagte aksjoner. Ved store hendelser vil det være nødvendig å innkalle et større antall tjenestemenn. Det bes derfor om at forslagsstiller finner alternative måter å plassere private kjøretøy slik at politiets evne til hurtig respons ikke blir påvirket».

Ap, MDG og Venstre vedtok fjerningen av parkeringsplassene mot stemmene fra Høyre og Frp. De borgerlige partiene mente det måtte være mulig å anlegge sykkelvei på østsiden av Åkebergveien, og beholde parkeringsplassene på vestsiden.

Som bakgrunn for vedtaket, har Bymiljøetaten gjennomført en telling langs veien vinterstid, og kommet til at den brukes av 500 syklister på hverdager. Etaten tror at antall brukere sommertid er nærmere 1500, og at antallet vil dobles i løpet av to år etter anlagt sykkelvei.

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken