RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjerner «Fuck»-tag for 100.000

Foto: Geir Olsen/Gudbrandsdølen Dagningen/Oslo sporveier
Sist oppdatert:
Taggen som har sjikanert byråd Merete Agerbak-Jensen i åtte år skal nå fjernes. Men prislappen er stiv.

(iOslo.no) Taggen på en jernbanebru ble omtalt av iOslo.no tidligere i sommer. Fullt synlig fra E6 har sjikanen hengt som en hilsen fra Oslos taggere i åtte år - helt siden Agerbak-Jensen (H) var med på å innføre nulltoleranse og forbud mot tagging i hovedstaden i 1999.

Men nå skal taggen fjernes, og det er Jernbaneverket som tar jobben. Men fordi taggen sitter på en jernbanebru over Hunderfossen, og fordi taggen er malt med svært store bokstaver, vil regningen komme opp i 100.000 kroner, melder gd.no.

Etter oppslagene om taggingen i juli har banesjefen i regionen bestemt at taggen skal fjernes. Jernbaneverkets oppsynsmann Terje Odde har ansvaret for jobben.

- Vi må vaske med høytrykksvasker, og male opp att bjelken på brua. Det er en del kjemikalier vi ikke kan bruke, for elva renner under der. Det blir nok tatt miljøhensyn, sier Odde til iOslo.no.

Uten hjelp av sterke kjemikalier blir jobben stor, for taggingen dekker 157 kvadratmeter på brua. Hver bokstav på bildet er malt inn i et rom som måler tre ganger halvannen meter.

- Det er mye jobb, det er det, sier Odde.

Det er også grunnen til at prisen blir såpass høy. I løpet av august skal bokstavene fjernes, én etter én.

- Det blir utført i løpet av denne måneden, men det er litt vanskelig å si hvor lang tid det kommer til å ta. Det kommer litt an på når på døgnet vi gjør det, med hensyn til trafikk, men jeg håper at når vi skriver september er det utført.

Merete Agerbak-Jensen har vært vanskelig å få tak i i dag, men i en tekstmelding gjør hun rede for sitt syn på at taggen nå fjernes.

- Hvis hver bokstav er dyr å fjerne, er jeg fornøyd om de tar bort de fire første.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere