RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjernet frisk galleblære etter giardia

Sist oppdatert:
Bergen Kommunes Giardia-mareritt bare fortsetter. Etter at kommunen forgiftet sine innbyggere gjennom drikkevannet strømmer nå erstatningskravene på.

Da parasitten Giardia kom inn i det bergenske drikkevannet i fjor uten at påbudte renseanordninger var på plass, ble innbyggerne syke. Noen ble sykere enn andre.

Sverre Sørestrand ble ikke sykere enn de andre. Han fikk enorme magesmerter, men problemet var at han nettopp var hjerteoperert og hadde fått beskjed om å drikke mye vann. Det gjorde han og i vannet var det giardia, forteller han til Bergens Tidende.

Legene som ennå ikke hadde identifisert grunnen til at så mange bergensere hadde magesjau og smerter fant ut at det var best å fjerne Sørestrands galleblære. De overlot valget til ham og han samtykket.

I ettertid viste det seg at han hadde fått parasitten.

Redusert vannavgift

Sørestrand har fått et ødelagt liv. Han har fortsatt store smerter og går på sterke medisiner. Fra kommunen har han fått dekket egenandelen på 1545 kroner og fått redusert vannavgiften med 200 kroner (!) skriver BT.

Han vurderer nå millionsøksmål mot kommunen, det samme gjør flere andre. Den eneste i kommunen som har tatt ansavert for fadesen var faglig sjef for vannforsyningen som sa opp jobben sin.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere