RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Jørgen Berge)

Fjernet sympatisører med makt

Sist oppdatert:
Politiet brukte rå makt for å fjerne aksjonister som omringet teltleiren til de sultestreikende afghanerne.

Rundt 50 aksjonister lenket seg sammen på Domkirkeplassen for å hindre politiet i å fjerne teltleiren til de sultestreikende asylsøkerne. Klokken 06.40 valgte politiet å gripe inn, og fjernet teltet med makt, men aksjonistene fikk bli igjen.

Stabssjef i Oslo-politiet, Johan Fredriksen, sa litt over klokken 06.30 at de så på maktbruk som en siste utvei.

- Hele vår intensjon er å behandle med verdighet. Dette er jo en tap tap situasjon for oss. Vi skal høy toleranse på dette her. Det blir litt for dumt hvis de skal tvinge frem disse bilden av at vi bruker makt. Det sitter langt inne for oss å bruke makt, men vi skal rive teltet, sier Fredriksen til TV 2 Nettavisen.

Det er fortsatt fastlenkede demonstranter på plassen. En av aksjonistene ble kjørt til sykehus, etter at politiet grep inn.

- Politiet misforstår, de får bare ta med seg teltene. Leiren fortsetter. Vi skal mobilisere flere folk, ropte aksjonistene.

En del av afghanerne som tidligere i morges ble fraktet til legevakten av politiet, har nå returnert til Domkirkeplassen. Sympatisører og aksjonister jubler.

Ifølge politiet ble ingen av sultestreikerne anholdt. Etter å ha fått tilsyn på legevakten, har altså noen valgt å returnere til stedet der de ble fjernet fra.

TV 2 Nettavisen følger saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere