Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjorårets eneste uoppklarte drap

Foto: Aas, Erlend (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Etterforskningen av garasjedrapet i Oslo er kommet på etterskudd. Politiets lønnskamp får skylden.

Ingen er så langt pågrepet for knivdrapet på Vegard Bjerck 18. desember i fjor. Han ble funnet i et garasjeanlegg på Skøyen i Oslo. Sjefen for politiets volds- og sedelighetsavsnitt sier de er kommet på etterskudd. Overfor TVNorge forklarer hun det blant annet med politiets lønnskamp.

- Status er at dette er en veldig ressurskrevende etterforskning hvor vi ikke har noen mistenkte. Vi har heller ikke noen sikker konklusjon på motiv, og vi har ikke noe drapsvåpen, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

Fjorårets eneste oppklarte drap
32 mennesker ble drept i Norge i fjor, viser en kriminalstatistikk som ble offentliggjort fredag. Drapet på Vegard Bjerck er den eneste av de 29 sakene som står listet som uoppklart.

Rohde bekrefter at etterforskningen ikke har gått framover som ønsket:

- Vi må dessverre medgi at vi ikke har hatt den ønskede fremdriften i denne drapsetterforskningen som vi har sett i tilsvarende saker tidligere. Vi vil selvfølgelig understreke at saken er prioritert og at vi har store ressurser på den, men vi ser at det er ting vi burde ha gjort for flere uker tilbake som vi først får gjort nå i tiden framover, sier Rhode til TVNorge.

Sier nei til å jobbe overtid
Politiledelsens hodepine er at de ansatte i liten grad er villige til å jobbe overtid frivillig.

- Nå skal det jo sies at vi også hadde en jule- og nyttårshelg, og det var selvfølgelig krevende å få en så vanskelig sak midt oppe i dette. Men vi merker konkret at politiet ikke er villig til å jobbe overtid uten beordring, slik at den frivilligheten vi har sett tidligere ikke lenger er til stede, sier Rohde.

Gikk manngard etter kniv
Fredag gikk mannskaper fra Sivilforsvaret manngard for å lete etter drapsvåpenet. Politiet vil lørdag gjennomføre en ny rundspørring i området, der de skal vise fram fantomtegninger av to personer som ble observert i tiden rundt drapet, ifølge TVNorge.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere