RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Fjord Champion» slo ikke alarm

Foto: TV 2
Sist oppdatert:
«Fjord Champion» sendte aldri ut nødsignal, selv om skipet brant kraftig og drev mot land. - Vi vet ikke hvorfor, opplyser Hovedredningssentralen.

- Det var Tjøme Radio som fikk ut av havaristen at det var en brann om bord. Deretter sendte de ut et nødmelding, sier Ben Vikøren, vakthavende ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge til TV 2 Nettavisen.

Sendte bare ut security-melding
Ifølge Vikøren sendte havaristen bare ut en såkalt security-melding.

- Security-meldingen var en felles oppkallelse til fartøy i området. Disse meldingene brukes til å sende ut trafikkinfo. I dette tilfellet var meldingen at skipet lå og drev og ikke var i stand til å flytte seg hvis noen andre fartøy kom, sier Vikøren.

Ti minutter etter at fartøyet sendte medlingen om navigasjonsproblemer, fattet Tjøme Radio mistanke om at noe var alvorlig galt ombord. De kalte derfor skipet opp på nytt, melder NTB.

Og da kom innrømmelsen «Fjord Champion»

Først da Tjøme Radio sendte ut nødmelding, innledet Hovedredningssentralen redningsoperasjonen.

Roser Tjøme Radio
Vikøren vet ikke hvorfor «Fjord Champion» aldri sendte ut noen nødmelding.

- Er det ikke vanlig prosedyre å sende ut nødmelding i slike tilfeller?

- Jo. Men jeg vet ikke hvorfor det ikke skjedde. Det er kapteinens vurdering. Uansett kommer nok dette frem på sjøforklaringen, sier Vikøren.

- Men det var godt av Tjøme Radio at de var såpass våkne for å finne ut hva som var problemet. Hvis ikke kunne «Fjord Champion» ha brent lenge før andre hadde fått greie på det, sier Vikøren til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere