*Nettavisen* Nyheter.

«Fjord Champion» til Kristiansand tirsdag

Foto: Scanpix/ Alf Ove Hansen

«Fjord Champion» skal frem til tirsdag undersøkes for å kunne gjennomføre slep til Kristiansand.

06.03.05 23:39

Det opplyser Kystverket i en pressemelding søndag kveld.

Her er hele pressemeldingen;

Etter at brannen om bord i ”Fjord Champion” er slukket, ligger fartøyet nord for Vassøy i Hundsøyfjorden. Det gjøres nå undersøkelser og forberedelser for å kunne gjennomføre et trygt slep til Kristiansand havn.

Kystverkets beredskapsavdeling har mottatt dokument fra eier som forteller hvordan slep til havn er planlagt gjennomført. Før det blir tatt endelig stilling til dette og godkjennelse kan gis, blir det gjennomført undersøkelser om bord i havaristen i natt og i morgen.

Generelt sett har situasjonen stabilisert seg og blitt mer oversiktlig i løpet av dagen. Det er fortsatt full beredskap mens undersøkelsene som må gjennomføres om bord blir gjort. Det skal også gjøres undersøkelser på skroget, blant annet for å sjekke hvilke skader grunnstøtingen kan ha forårsaket og om dette kan være til hinder for et sikkert slep til havn.

Det må forventes at mandagen går med til forberedelser og at havaristen tidligst tirsdag morgen vil bli slept til havn i Kristiansand, ventelig til Silokaia. Kystverket, som er tilsynsmyndighet i forbindelse med eiers gjennomføring av slep, vil legge vekt på de anbefalinger som blir gitt av faglig karakter blir fulgt opp i praksis og at oljevernberdskapen også er til stede i tilstrekkelig grad under gjennomføringen av slepet til havn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.