*Nettavisen* Nyheter.

Flår ulv som underholdning

Til helgen skal hedmarkingene underholdes med flåing av ulv fra scenen på Grundsetmart'n. Dyrevernere reiser bust.

02.03.05 11:46

Koppang-tispa ble skutt 16. januar, som den første av fem ulver i den omstridte ulvejakta. Under helgas Grundsetmart'n vil preparant Jøran Teig flå ulvetispa for åpen scene.

Vurderer body guard
- Jeg skal skjære opp, og ta av skinnet på Koppang-tispa under Grundsetmart'n. Det tar vanligvis tre og en halv time å flå en ulv, så jeg kommer til å gjøre en del av arbeidet på forhånd, sier preparant Jøran Teig til Hamar Arbeiderblad.

Han regner med å bruke en times tid på å flå ferdig ulven mens publikum får se på. Teig frykter imidlertid sterke reaksjoner og sier til lokalavisen at han vurderer å alliere seg med noen kompiser som kan fungere som livvakter.

Aksjoner
- Vi ønsker ikke å provosere noen. Vår hensikt er å vise fram preparering og utstopping av større vilt. Ulven var tilgjengelig, og da passet det veldig bra å bruke den, sier Stein Tore Andersen ved Skogmuseet til HA.

Dyrevernorganisasjonene reagerer sterkt på at Koppang-tispa skal flås foran publikum, og trekker paralleller tilbake til middelalderen. Christian Rostock i Fellesaksjonen for ulv utelukker ikke at det kan iverksettes aksjoner i forbindelse med flåingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag