RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flår ulv som underholdning

Sist oppdatert:
Til helgen skal hedmarkingene underholdes med flåing av ulv fra scenen på Grundsetmart'n. Dyrevernere reiser bust.

Koppang-tispa ble skutt 16. januar, som den første av fem ulver i den omstridte ulvejakta. Under helgas Grundsetmart'n vil preparant Jøran Teig flå ulvetispa for åpen scene.

Vurderer body guard
- Jeg skal skjære opp, og ta av skinnet på Koppang-tispa under Grundsetmart'n. Det tar vanligvis tre og en halv time å flå en ulv, så jeg kommer til å gjøre en del av arbeidet på forhånd, sier preparant Jøran Teig til Hamar Arbeiderblad.

Han regner med å bruke en times tid på å flå ferdig ulven mens publikum får se på. Teig frykter imidlertid sterke reaksjoner og sier til lokalavisen at han vurderer å alliere seg med noen kompiser som kan fungere som livvakter.

Aksjoner
- Vi ønsker ikke å provosere noen. Vår hensikt er å vise fram preparering og utstopping av større vilt. Ulven var tilgjengelig, og da passet det veldig bra å bruke den, sier Stein Tore Andersen ved Skogmuseet til HA.

Dyrevernorganisasjonene reagerer sterkt på at Koppang-tispa skal flås foran publikum, og trekker paralleller tilbake til middelalderen. Christian Rostock i Fellesaksjonen for ulv utelukker ikke at det kan iverksettes aksjoner i forbindelse med flåingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere