RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: D Gordon Photography

Flaskepost? Skriv på engelsk!

Sist oppdatert:
Jan Moen? Flaskeposten din er mottatt. Men ingen skjønner hva du har skrevet!

(iOslo.no) Lille Natalie Morrison (11) tripper av nysgjerrighet. Tidligere denne uken luftet hun hunden sin på stranden ved Sango i skotske Durness da hun fikk seg en overraskelse.

Funnet av hunden
Collien «Dan» løp fritt rundt på stranden, før kom den tilbake til jenta med en Cola-flaske i munnen. Det som først så ut som en ordinær tomflaske, viste seg å være alt annet enn kjedelig plast knapt verdt panten.

For inne i Cola-flasken lå et stykke papir og 11-åringen skjønte raskt at hun var kommet over noe så sjeldent som en flaskepost.

Skrevet på norsk
Men det spennende funnet utviklet seg raskt til et irriterende mysterium. For Natalie skjønte ikke et pøkk av hva som sto i brevet. Det var nemlig skrevet på norsk:

«Hei! Denne er hivd på havet vest for Hebridene den 1/4-08 kl. 17.30. Er på vei til Norge med kolmule last. Bra vær i dag. Jeg jobber om bord i en fiskebåt. Hilsen Jan Moen.»

Nå har iOslo.no sendt av gårde en engelsk oversettelse, men familien gjorde først en real detektivjobb og fant ut hvor flaskeposten kom fra.

Nynorsk - eller?
Etter å ha tilbrakt time etter time foran pc-en har skoleelevens mor kommet fram til at flasken trolig stammer fra en norsk fisker.

- Vi tror den muligens er blitt kastet i vannet av en fisker. Natalie har plukket opp flasker før, men aldri en med brev i. Ved hjelp av Internett tror jeg vi har klart å oversette noe av innholdet, men slik jeg har forstått det finnes det to ulike typer norsk, så vi er ikke sikre på resten, sier Karen Morrison til lokalavisen Ross-shire Journal.

Vil skrive tilbake
Lille Natalie ivrer etter å gi beskjed til avsenderen om at flasken er mottatt. De sto fram i lokalavisen i håp om å få hjelp fra norsktalende som kunne oversette brevet.

- Jeg vil gjerne vite hva det står i brevet og kanskje skrive tilbake og fortelle hvor jeg fant flasken, sier jenta til Ross-shire Journal.

Les flere nyheter på iOslo.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere