RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flatbrød blir merkevare

Festflatbrødet «Skjenning» fra Innherad får nå samme status som Parmaskinke fra Parma.

Skjenning flatbrødet er trekantet, tynt, sprøtt og smurt med en melke- og sukkerblanding på den ene siden, noe som gir en karakteristisk søt smak.

Mattilsynet har godkjent dette under merkeordningen «Beskyttede betegnelser». Den samme EU-ordningen sikrer Parmaskinke bare kan komme fra Parma, melder tilsynet.

Skjenning havner i særnorsk selskap med «Økologisk Tjukkmjølk fra Røros», «Ringerikserter» og «Eplejuice frå Hardanger».

Skjenning blir brukt som tilbehør til soddet, og det er denne tilknytningen som forklarer hvordan flatbrødet har overlevd i konkurransen med mer moderne mat.

Poteten og havren brukes til å lage flatbrødet, som er produsert lokalt. Alle produksjon foregår på Innherred.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere