Flåthen: - Frp har fått panikk

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

LO-leder Roar Flåthen mener kritikken fra Frp-leder Siv Jensen er et tegn på at hun har fått panikk.

04.02.09 11:43

Oslo (ANB): Roar Flåthen vil slett ikke være med på at han er en lydig puddel for statsminister Jens Stoltenberg, slik Jensen påstår.

Les også: - LO er puddel for Jens

- Jeg greier ikke helt å hisse meg opp over en slik karakteristikk. Ordbruken hennes må være et uttrykk for frustrasjon og panikk over at Frp nå har blitt politisk isolert, sier LO-leder Roar Flåthen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Jeg synes litt synd på Siv Jensen. Jeg hadde ikke ventet at en politiker som har satt seg som mål å bli statsminister skal forsøke seg på et så billig poeng, sier Flåthen.

Skattelettelser
LO-lederen sier han er glad for at Norge har en regjering som har klart å stå imot høyresidens og NHOs krav om generelle skattelettelser.

- Fremskrittspartiets forslag om personskattelettelser ville bare ført til enda flere arbeidsledige her i landet. Det vil ikke gi den rette sysselsettingseffekten, sier Flåthen.

Han avviser kritikken fra Siv Jensen som går på at LO streiket høsten 2002 og krevde økt innsats fra Bondevik-regjeringen mot arbeidsledigheten, mens det nå ikke blir streiket mot en rødgrønn regjering.

- Vi jobber hver dag ute på arbeidsplasser, i forbundene og i LO med å kjempe fram tiltak som skal holde arbeidsledigheten i sjakk Vi ba om en krisepakke på 30 milliarder og sa samtidig nei til generelle skattelettelser. Vi har fått bred støtte fra mange økonomer for denne prioriteringen, sier han.

God dialog
- Regjeringen har lyttet til LO, og det ser vi resultater av i regjeringens krisepakke. Vi har hatt god dialog med regjeringen hele veien, sier Flåthen.

- Og nå jobber vi med å styrke pakken ved å gjøre permitteringsreglene mer fleksible slik at det blir lettere å kombinere arbeid og trygd. På den måten kan vi unngå unødvendig oppsigelser, sier Flåthen.

- Hvis vi i stedet skulle gått i demonstrasjonstog med faner og flagg, så ville vi bare fått franske tilstander. Samtidig må vi ta inn over oss at det dreier seg om en internasjonal krise som vi ikke bare kan bevilge oss ut av. Heldigvis har de andre partiene avvist Fremskrittspartiets lettsindige bruk av oljepenger. Staten har derfor holdt igjen i gode tider slik at vi nå kan bruke mer oljepenger i dårlige tider, sier Flåthen.

God støtte
- Så lenge regjeringen leverer riktig politikk, så har vi ikke behov for å demonstrere med faner og flagg. Men vi har selvsagt våre diskusjoner på bakrommet. Jeg føler meg trygg på at LO-ledelsen har god støtte i medlemsmassen og i forbundene, sier han.

- Hvis det hjelper for Siv Jensens frustrasjon at hun langer ut mot fagbevegelsen, så gjerne for meg. Arbeid og sysselsetting er det viktigste for oss. Fremskrittspartiet hjalp Bondevik-regjeringen med å svekke de arbeidslediges vilkår. Feriepengene ble fjernet, og det ble flere karensdager. Den rødgrønne regjeringen har heldigvis reversert disse innstrammingene, sier Flåthen. (ANB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag