RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flåthen advarer Jens

Sist oppdatert:
LO-lederen advarer Jens Stoltenberg mot statsministerens lønnsfest.

- Vi kan ikke forvente at arbeidstakere skal vise ansvarlig for landets økonomi når lederne og andre grupper går foran med et så dårlig eksempel, skriver Roar Flåthen i en pressemelding.

Ingen puddel
Det har vært spekulert i hvilken linje den nye LO-sjefen ville legge seg på overfor regjeringen etter at «pitbullterrieren» Gerd-Liv Valla måtte trekke seg. Nå er det klart at Flåthen ikke vil være en logrende puddel. LO-sjefen advarer nå Jens Stoltenberg (Ap) og Stortinget mot politisk lønnshopp godt over den generelle utviklingen til Ola og Kari Normann.

Les også: Millionlønn til statsrådene

6,86 prosent
Stortingets lønnskommisjon ønsker ifølge Dagens Næringsliv at Stortinget skal vedta følgende:

Stortingsrepresentantene skal få et tillegg på 6,86 prosent. Det innebærer 42.000 kroner, og vil gi en lønn på 654.000 kroner.

Statsrådene bør få et tillegg på 6,83 prosent. Det innebærer 62.00 kroner, og vil gi en lønn årslønn på 969.000 kroner.

Statsminister Jens Stoltenberg bør få et tillegg på 6,81 prosent. Det innebærer 76.000 kroner, og gir en lønn på 1.191.000 kroner.

- Lederne er ikke moderate
Flåthen mener det ikke er noen god unnskyldning for Stoltenberg og Stortinget at de har «sakket akterut i forhold til grupper som det er nærliggende å sammenligne seg med», som kommisjonen skriver.

- Vi antar at dette er ledere i næringslivet. Dette illustrerer at den største utfordringen nå er økningen i lederlønninger og bonusordninger. Lønnsveksten for ledere akselererte ytterligere i 2006 og så langt i 2007 er ikke noe som innvarsler moderasjon. Det er uheldig for kommende lønnsoppgjør, advarer Flåthen.

AUF også imot
Også AUF ber Ap om å si nei til forslaget om å øke sine egne lønninger med opptil 6,86 prosent.

- Politikerne bør gå foran og vise moderasjon, og si nei til lønnsfesten. De bør ikke ha en større lønnsøkning enn folk flest. Lønningene til statsråder og stortingsrepresentanter er allerede høye, skriver AUF-leder Martin Henriksen i en pressemelding.

Han mener politikernes lønnsvekst bør holdes innenfor rammene til vanlige arbeidsfolk, og Henriksen vil ta dette opp med Arbeiderpartiets stortingsgruppe allerede i dag.

- Jeg ser få grunner til et lønnshopp på 6,8 prosent når man alt tjener mer enn 1,1 million, avslutter Henriksen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere