RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flatland må vente etter Hamre-avhør

Sist oppdatert:
Nye avhør av utpressingsdømte Atle Hamre resulterte i utsettelse av helerisaken mot eks-kompis og «Casino»-general, Hallvard Flatland.

Borgarting lagmannsrett skulle begynt sin ankebehandling av straffesaken mot Flatland i dag, men saken er utsatt til mandag 27. september.

Vil etterforske mer
Etter det TV 2 Nettavisen får opplyst er årsaken at Økokrim har bedt om mer tid til å gjennomføre etterforskning rundt nye opplysninger som framkommer i ferske avhør med Atle Hamre. Avhørene skal etter det TV 2 Nettavisen erfarer blant annet inneholde opplysninger om Flatlands rolle i saken.

- Jeg vil ikke gi noen kommentarer til dette, sier politiadvokat Geir Kavlie i Økokrim til TV 2 Nettavisen.

Vennskapet mellom Atle Hamre og Hallvard Flatland har sunket til frysepunktet etter at Økokrim rettet søkelys mot de to travkompisene.

Hamre i fengsel
Hamre soner for tiden en fengselstraff på fem år etter å ha presset tidligere skipsreder Thor Christensen for mange millioner kroner.

Da Atle Hamre ble ført som vitne i heleri-saken mot Flatland for et år siden avviste han at Flatland medvirket til å hvitvaske penger som stammet fra utpressingen av eks-reder Christensen.

Hamre nektet også for at to overføringer til Flatlands Monaco-konto på 260.000 dollar var utbytte av kriminell virksomhet, slik Økokrim hevder.

Styrker saken
Det faktum at Økokrim nå har bedt om mer tid til etterforskning styrker opplysningene om at Atle Hamre har kommet med nye momenter i saken. Momenter Økokrim mener vil være viktige i saken mot TV-kjendisen Hallvard Flatland.

Under den forrige rettssaken opplyste aktor at Hamre i tiden etter at han ble pågrepet i 1999 lenge holdt tett om at det var Flatland som stod bak den aktuelle Monaco-kontoen.

Oslo tingrett fant i oktober i fjor ikke fellende bevis for at Flatlands konto var blitt benyttet til å hvitvaske penger som Atle Hamre er dømt for å ha presset ut av skipsrederen.

- Sterk mistanke
Retten bemerket at mange forhold gir sterk mistanke om at kontoen er nyttet til å skjule utbytte av straffbare handlinger. Fordi Økokrim ikke maktet å føre fellende bevis, lot imidlertid retten tvilen komme tiltalte til gode og frifant Flatland for det alvorlige punktet om grovt heleri.

Økokrim anket frifinnelsen for heleri, mens Flatland anket dommen som gikk på at TV-kjendisen hadde gitt falsk forklaring til politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere