*Nettavisen* Nyheter.

Flatskjermgale nordmenn

Foto: (NEC)

Expert soper inn milliarder fra nordmenn som vil ha fete flatskjermer.

14.07.06 08:56

Norge og de andre skandinaviske landene er fylt til randen med elektrofile innbyggere.

NA24 - din næringslivsavis

Expert hadde en omsetningsvekst på mer enn en milliard kroner i første halvår 2006 sammenlignet med i fjor.

Selskapet har samtidig et driftsresultat for første halvår er på 63,7 millioner kroner, sammenlignet med 44,7 millioner kroner i samme periode i fjor. Dette tilsvarer en vekst på 43 prosent.

Totalt for Expert var omsetningen på 3,9 milliarder kroner i første halvår. Økningen kommer som følge av kraftig salgsvekst og oppkjøp i Sverige.

Expert ASAs omsetning i andre kvartal 2006 var 1,8 milliarder mot 1,3 milliarder kroner i samme periode 2005. Driftsresultatet i andre kvartal 2006 var 16,2 millioner kroner mot 10,9 millioner i samme periode 2005.

Store volum
- Expert er en dominerende aktør på det skandinaviske markedet for forbrukerelektronikk, og vår posisjon sikrer oss betydelige gevinster, ikke minst i forhold til innkjøp. Stort volum og store innkjøp gir gode betingelser og fordeler som vi kan dele med kundene våre, sier konsernsjef i Expert, Trygve Holtskog.

Flatskjerm tar av
Det er særlig flatskjerm som har hatt kraftig vekst. I Norge ble det i mai og juni solgt fem ganger så mange flatskjermer sammenliknet med samme måned i fjor. Den samme trenden gjør seg også gjeldende i Sverige og Danmark. Halvparten av de som ikke har flatskjerm TV har planer om å kjøpe det, viser en undersøkelse gjennomført av InFact AS.

- Kundene følger den teknologiske utviklingen tett, og vi arbeider hardt for å være rask ute med de nyeste produktene. For oss som jobber i denne bransjen er det inspirerende å konstatere at vi nordboere er elektrofile, sier Holtskog.

Expert har virksomhet i Norge, Danmark, Sverige og Estland, og er den nest største aktøren i det nordiske markedet med ca 1000 tilknyttede butikker. Expert er 100 prosent eier av Expert Norge AS, Expert 2tal Danmark A/S, Elbodan Danmark A/S, Expert Invest AB , TV-Experten i Motala AB og Power Hemelektronik i Sverige AB.

I tillegg eier Expert 54 prosent av Expert Estonia AS i Estland, 34 prosent av Christiania Belysning og 68 prosent av netthandelsselskapet BestBuy AS.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.