RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Føler seg brukt av Pappalisten

(Scanpix)
Sist oppdatert:
- Det her er bare å bruke folk, sier Arve Juritzen - stortingskandidat på den nye Pappalisten.

Onsdag ble den tverrpolitiske Pappalisten lansert. De vil inn på Stortinget etter valget 2009 med kjente kandidater som Arve Juritzen, Knut Haavik, Kristopher Schau, Vigdis Hjort, Olav Thon og Tshawe Baqwa.

Imidlertid reagerer flere av kjendisene på at de ikke har hørt om Pappalisten før de får Nettavisen på tråden.

- Pappalisten har jeg aldri hørt om. Og de har aldri spurt meg om noe. Det er useriøst og det er synd, for det er en viktig sak de tar opp. Menn diskrimineres når det gjelder forholdet til sine biologiske barn. Men dette er ikke måten å rekruttere kandidater på. Det her er bare å bruke folk, sier Juritzen.

- Aprilsnarr?
Heller ikke eiendomskongen Olav Thon visste at han sto på lista.

- Nei, han lurte på om dette var en forsinket aprilspøk. Og han er heller ikke interessert i å stå på noen politisk liste, sier Torhild Sandnes, som er Thons sekretær.

Se og Hørs tidligere sjefredaktør, Knut Haavik, har en lignende reaksjon, på telefon fra Spania.

- Det er vel ikke første april i dag? spør Haavik.

- Tøvete
Haavik sier det er «tøvete» at han blitt ført opp som Pappalisten-kandidat.

- Dette tar jeg som en spøk. Og jeg tror mine tre barn ville ha ledd godt om jeg ble valgt inn på Stortinget på en slik liste, for jeg jobbet mye og var lite til stede hjemme da de var små. Dessuten har jeg ikke råd til å sitte på Stortinget, sier Haavik, som mener det er for dårlig betalt å være stortingsrepresentant.

Men Haavik er definitivt opptatt av pappasaken og gjorde seg bemerket i tidligere barne- og likestillingsminister Karita Bekkemellems (Ap) mannspanel. Haavik har god tro på at den nye barneloven vil føre til mindre forskjellsbehandling av far og mor.

- Spurte ingen
Stig Breistein, som opplyser at han er styreleder for Pappalisten, opplyser til Nettavisen at ingen av kjendisene på listen har blitt spurt eller orientert om at de har blitt ført opp som kandidater.

- Vi har satt opp de vi har gjort fordi vi tror de vil gjøre en kjempejobb om de blir valgt. Og vi har ikke spurt dem, fordi vi uansett ikke ville ha tatt et nei for et nei. Det er Valgloven som regulerer dette, sier Breistein.

- Tror du ikke det er større sjanse for å få kandidatene inn på Stortinget om du hadde spilt på lag med dem og holdt dem orientert om at de er kandidater?

- Nei, det tror jeg ikke. Vi anbefaler dem, og jeg håper de ser det som en ære å få muligheten til å bli valgt inn til landets lovgivende forsamling.

- Men er det noe heldig utgangspunkt før valget at kandidatene på listen føler seg brukt?

- Jeg forstår at de reagerer negativt, men håper at de - når de får tenkt seg om, ser det som en ære å få mulighet til å tjene landet sitt, sier Breistein.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere