*Nettavisen* Nyheter.

Flere asylbarn har bodd lenge i Norge

Foto: Karlsen, Anette (NTB scanpix)

- Det er en av årsakene til at vi har økt returinnsatsen både på frivillig og på tvangsmessig side, sier statssekretær Pål Lønseth (Ap).

19.01.13 12:25

Oslo (NTB): Ved årsskiftet bodde det 619 utviste barn på norske asylmottak som har vært i Norge i mer enn tre år. På samme tid i fjor var tallet 450.

1.235 barn uten lovlig opphold bodde sammen med familien sin på norske asylmottak ved årsskiftet. Halvparten av dem, 619, har bodd i Norge i mer enn tre år viser tall Aftenposten har fått fra Utlendingsdirektoratet (UDI).

- Dette tallet øker mye fordi vi hadde høye ankomster av barnefamilier som søkte asyl blant annet i 2009. Vi visste at antallet kom til å stige allerede da vi jobbet med Barn på flukt-meldingen, sier statssekretær Pål Lønseth (Ap), i Justisdepartementet til Aftenposten.

Lønseth er likevel bekymret over utviklingen.

- Det er en uønsket utvikling. Det er en av årsakene til at vi har økt returinnsatsen både på frivillig og på tvangsmessig side, sier han.

412 av barna som venter på utsending er født i Norge. De fleste barna som er født i Norge er under 5 år. Men det bor også 20 barn i Norge mellom 6 og 10 år, som er født her i landet og som har fått endelig asylavslag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.