*Nettavisen* Nyheter.

Flere barn i narkomiljøet

Politiet i Oslo har til nå i år registrert 430 barn og unge som har oppsøkt narkotikamiljøet på Plata. Det er nesten en dobling fra i fjor, da 238 ble registrert.

29.10.03 07:24

226 av de registrerte er jenter og 204 gutter. Fire av brukerne var bare 12 år. En av tre er unge med minoritetsbakgrunn, skriver Aftenposten.

- Tallene i statistikken er stygge, og viser en helt reell og tydelig økning av mindreårige som av ulike grunner oppsøker narkotikamiljøet, sier fungerende daglig leder ved politiposten på Oslo S, Geir Nerland til avisa.

Barna som registreres har opptrådt slik at politiet er bekymret for at de skal bli rekruttert inn i miljøet. Enkelte har også enten kjøpt, solgt eller vært i besittelse av stoff.

- De ungdommene som ender i vår statistikk, har ikke nødvendigvis begått noe lovbrudd. Noen er i ferd med å begå et, men vi stopper dem i forkant. Andre, som har «forvillet» seg ned i miljøet for første gang, snakker vi med og forteller i klartekst at her har ikke barn noe å gjøre. De registreres ikke ved første observasjon, men hvis de kommer tilbake. I de fleste tilfeller tar vi kontakt med foreldrene, sier Nerland.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.