Flere barn sjekkes for E.coli

Foto: Colourbox (Colourbox)

I Bærum kommune er flere barn tatt ut av en barnehage etter E.coli-alarmen.

11.11.10 15:25

Onsdag ble det kjent at tre barn har fått påvist den alvorlige nyresykdommen HUS, som man får som følge av E.coli-bakterien.

Det ene barnet går i Nadderudskogen barnehage i Bærum, og nå blir flere barn i den barnehagen E.coli-testet.

- I barnehagen er det flere barn som har symptomer på omgangssyke, og det er sannsynligvis en omgangssyke som ikke er relatert til dette. Men av sikkerhetshensyn ønsker vi å ta en avføringsprøve av disse for sikkerhets skyld, sier smittevernoverlege Bjørn Dysthe i Bærum kommune til Nettavisen.

Ifølge Dysthe er det nå i underkant av fem barn i barnehagen som har omgangssyke.

- Det er jo en tid hvor det er mye omgangssyke blant barn, som da ikke er noe farlig, påpeker hun.

- Detektivarbeid
Torsdag kveld vil smittevernoverlegen, sammen med kommuneoverlegen i Bærum og Mattilsynet, delta på et informasjonsmøte for foreldrene i barnehagen.

- Jeg skal ha et møte med foreldrene i barnehagen nå i ettermiddag, så da får jeg en oppdatering om hvor mange barn som er syke, sier hun.

Dysthe sier de foreløpig ikke vet om det er noen sammenheng mellom de tre E.coli-tilfellene.

- Vi har foreløpig bare fått svar på prøvene for det ene barnet. Så foreløpig vet vi ikke om det er tre helt enkeltstående tilfeller. Men smitteoppsporingen er absolutt i gang. Vi driver med intenst detektivarbeid for å se om vi kan finne en smittekilde, sier smittevernoverlegen.

Oslo universitetssykehus, der de tre barna er innlagt, sier til Nettavisen at de ikke kan opplyse om tilstanden til barna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag