RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere beslag i spritsaken

Politiet har gjort flere beslag av sprit etter at en 59 år gammel kvinne ble metanolforgiftet på en campingplass i Svelvik i helgen.

Kvinnen var mandag fortsatt bevisstløs, og Sykehuset Buskerud i Drammen beskriver tilstanden hennes som alvorlig. Ullevål universitetssykehus har bekreftet at det dreier seg om en metanolforgiftning.

Kvinnen deltok natt til lørdag på et festlig lag på Homannsberget Camping i Svelvik da hun ble dårlig. En annen kvinne ble sendt til legesjekk fordi hun også skulle ha smakt på den samme spriten, men hun ble ikke syk.

Flere beslag
Politibetjent Yvonne Hell ved Svelvik lensmannskontor sier til NTB at det i løpet av helgen er gjort flere beslag av flasker og kanner i campingvogner på campingplassen. Dette gjelder blant annet campingvognen til den 59 år gamle kvinnen, der det ble gjort fem beslag.

I campingvognen til en 56 år gammel mann fra Oslo og en 47 år gammel mann fra Drammen, som begge er siktet for å ha solgt metanolholdig sprit, er det gjort beslag av «noen liter» sprit på fem- og tiliters kanner, samt på Smirnoff-flasker. De to siktede fremstilles for varetektsfengsling mandag. Da skal også innholdet i flaskene og kannene analyseres.

Samarbeid
Politiet frykter at det kan være mer metanolholdig sprit i omløp i Svelvik-distriktet og ber folk levere inn til politiet det de måtte ha av mulig metanolholdig sprit.

- Vi må stoppe dette før det går galt for enda flere, sier Hell.

Politiet opplyser at det vil bli arbeidet med å spore opphavet til spriten fra Svelvik. Det er allerede innledet samarbeid med politiet i Oslo om dette. Hell kan foreløpig ikke si noe om hvorvidt spriten som er beslaglagt, kan kobles til spritpartiet Erik Fallo er siktet for å ha innført til Norge.

Minst 16 nordmenn har mistet livet etter å ha drukket importert, metanolholdig sprit de to-tre siste årene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere