RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere blåser i røyken

Sist oppdatert:
Andelen røykere synker for hvert år, og spesielt unge viser sunne tendenser.

En rykende fersk undersøkelse fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at stadig færre av oss røyker til daglig.

75.000 færre
I 2007 var 22 prosent av nordmenn mellom 16 og 74 år dagligrøykere. Dette er en nedgang på to prosentpoeng fra året før, og tilsvarer 75.000 personer. Dette er det den største årlige nedgangen siden 2003. Da gikk andelen dagligrøykere ned med tre prosentpoeng etter den første store massemediekampanjen mot tobakk i Norge. Ti prosent svarte at de røyker av og til.

Flest kvinner
Av undersøkelsen kommer det fram at kvinner røyker mer enn menn. 23 prosent opplyste at de røyker daglig, dette er en nedgang på ett prosentpoeng fra 2006. Mennene røykte like mye i 2006, men har hatt en formidabel nedgang, og er nå nede i 21 prosent. Derimot røyker flere menn enn kvinner av og til. 11 prosent mot kvinnenes 9.

Størst blant unge
Undersøkelsen viser en positiv trend for fjoråret blant unge i alderen 16 til 24 år. Her røyker 16 prosent til daglig. Dette er en nedgang på fireprosentpoeng fra året før. I tillegg røyker 15 prosent nå og da.

- Vi er glade for at færre røyker. Det er spesielt løfterikt at ungdom nå ser ut til å velge et liv uten røyk., sier sosial- og helsedirektør Bjørn-Inge Larsen i en pressemelding.

Han mener dette er gode nyheter for folkehelsa, legger til at det fortsatt er for mange som røyker i alle aldersgrupper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere