RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TV 2 Nettavisen)

Flere blir slått av kona

Flere menn trenger hjelp etter vold fra sine kvinnelige partnere. Eksperter tror det er store møketall.

Problemet har økt de siste årene. Så langt i år har 136 menn søkt hjelp ved Krisetelefonen for mennetter å ha blitt utsatt for vold, skriver Dagsavisen.

90 prosent av sakene dreier seg om vold de er blitt utsatt for fra sine kvinnelige partnere. Volden har vanligvis pågått over lang tid.

Ved Alternativ til vold får de omkring 20 henvendelser i året fra kvinner som vil lære seg å takle voldsbruk mot sin mannlige partner. I en terapigruppe får åtte kvinner hjelp.

Fortsatt et kvinneproblem
- Kvinnene har ofte ulike problemer med seg fra en vanskelig oppvekst, og slår når de føler at de blir krenket i en diskusjon, eller når de føler at de er i en fastlåst situasjon, sier psykolog Ingunn Rangul Askeland i Alternativ til vold.

I undersøkelsen «Den skjulte volden?», kom forsker Kari Stefansen ved Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress, fram til at også menn rammes av vold i parforhold, men ikke i like stort omfang som kvinner.

Når de 4.000 spurte i undersøkelsen selv fikk definere vold i et parforhold sa 8 prosent av mennene at de hadde opplevd det, mot 14 prosent av kvinnene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere