RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere boligblokker brant

Sist oppdatert:
Med kun minutters mellomrom brøt det ut brann på tre forskjellige steder i Øst-Norge natt til torsdag. En rekke personer er evakuert. Se video.

Brannvesenet i Øst-Norge har hatt en travel natt. Rundt klokken 2 natt til torsdag fikk politiet i Follo, Østfold og Telemark melding om branner i boligblokker.

Kl. 01.52:
Politiet i Telemark får melding om brann i en tre etasjers boligblokk i Nordre Røråsen på Skotfoss like uten for Skien sentrum. Brannen virket kraftigst i øverste etasje, men ifølge operasjonsleder Bernt Ingebrigtsen ved Telemark politidistrikt ulmet det fremdeles i etasjeskillene en time senere.

- Sju personer kommer seg ut for egen hjelp. Disse er i god behold og er nå plassert hos venner, familie og på hotell, sier Ingebrigtsen til TV 2 Nettavisen.

En time etter at brannen ble oppdaget hadde brannvesenet fremdeles ikke kontroll.

Flere av leilighetene fikk brann-, røyk- og vannskader.

Kl. 02.03:
Politiet i Follo blir varslet om en brann i en butikk i Råde. Minst syv personer, som bor i hybler i bygget, klarte å redde seg uskadd ut.

- Brannen oppstod utenfor butikklokalene. Vi vet ikke hva årsaken til dette er. Det viktigste er at ingen personer kom til skade, sier operasjonsleder Tommy Antonsen ved Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Under en time etter at brannvesenet fikk meldingen om brannen, var den slukket. Bygget fikk kun moderate skader.

Klokken 02.05:
Store brannstyrker rykket ut til en brann i en boligblokk i Jordbærsletta 32 på Kolbotn. En halv time senere kunne politiet bekrefte at samtlige beboere i blokken hadde kommet seg ut og brannvesenet fortsatte slukkingen.

Ingen personer kom til skade.

- Flere leiligheter skal ha blitt skadd, opplyser politivakta ved Follo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Etter det TV 2 Nettavisen erfarer begynte det å brenne i 1. etasje i blokken. Flammene skal ifølge vitner ha vært synlige fra lang avstand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere