RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere direktorater i møte med PST

PST og politidirektøren skal orientere om status på tiltak.

Oslo (NTB): Politiets sikkerhetstjeneste (PST) møter fredag kveld flere direktorater som vil spille en viktig rolle ved et eventuelt terrorangrep. Senere på kvelden møtes statsministeren og justisministeren for å diskutere situasjonen.

– Formålet med møtet er at PST skal brife om situasjonen og jeg skal brife om status på tiltak og situasjonen slik den er nå, sier politidirektør Odd Reidar Humlegård, som også er med på møtet fredag kveld. Inviterte direktorater og etater skal opplyse om tiltak de har iverksatt eller planlegger i sine respektive sektorer.

– Dette blir gjort for å styrke koordineringen og samordningen blant myndigheter og viktig innsatspersonell, sier han.

De som er til stede på møtet er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Toll- og avgiftsdirektoratet, Luftfartstilsynet, Oljedirektoratet, NSB, Jernbaneverket, Kystverket, Post- og teletilsynet, Vegdirektoratet, Direktoratet for nødkommunikasjon, Statens strålevern Helsedirektoratet og Nasjonal sikkerhetsmyndighet.

Justisminister Anders Anundsen (Frp) møter fredag kveld statsminister Erna Solberg (H) og finansminister Siv Jensen (Frp).

– Vi skal bli oppdatert på situasjonen. Det er greit å treffes en gang om dagen for å få en gjennomgang av det vi vet, sier Solberg. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere