RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere dør i husbrann

Sist oppdatert:
Norsk brannvernforening sier det er urovekkende at stadig flere dør i branner i Norge.

Frem til 20. desember var det registrert 62 omkomne i brann her i landet. Dette er sju flere enn i hele fjor.

- Den foreløpige dødsbrannstatistikken for 2005 er nedslående lesning. Mens det i fjor og året før var en nedgang i antall omkomne i brann, peker pilen nå i feil retning sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

Til bekymring
Kalheim mener utviklingen bør bekymre både myndigheter og andre som arbeider med forebyggende brannvern,

Myndighetenes statistikk for de siste fem årene (2000-2004) viser at det i gjennomsnitt har omkommet 59 personer i brann per år. I 2004 og 2003 var tallet på omkomne i brann henholdsvis 55 og 56.

- Vi er allerede langt over nivåene for de to foregående årene. Og fortsatt gjenstår årets mest brannfarlige uke med feiring av jul og nyttår. Sett i lys av dette frykter vi at den endelige dødsbrannstatistikken for 2005 kan bli svært stygg, sier Kalheim.

Boliger mest utsatt
De fleste dødsbrannene skjer i boliger. Samtidig viser undersøkelser at rundt 200.000 boliger ikke har røykvarslere som fungerer. Kalheim oppfordrer derfor alle om å sjekke at boligen har røykvarsler som er i orden før vi går inn i årets siste uke.

- Statistikken viser at de fleste boligbrannene inntreffer om natten når folk sover. Forutsatt at røykvarsleren gir alarm, er den en effektiv og god livsforsikring i tilfelle brann, sier Kalheim.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere