RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere dropper kontantstøtte

Sist oppdatert:
Stadig færre foreldre benytter seg av kontantstøtteordningen.

Samtidig mener et flertall av nordmenn at ordningen bør videreføres, melder Dagsavisen. I 2000 mottok foreldrene til 91.230 barn kontantstøtte, men i 2004 var antallet 14 prosent lavere, viser tall fra Rikstrygdeverket.

- Nedgangen henger sammen med utbyggingen av barnehager. Det har både blitt flere plasser og det er blitt rimeligere, og da vil flere foreldre velge det tilbudet, sier forsker Marit Rønsen ved Statistisk sentralbyrå til avisen.

Kontantstøtteordningen får bredest støtte blant unge voksne i alderen 16-24 år, mens de over 35 er langt mer negative. Årsaken til dette er at unge i etableringsfasen gjerne vil nyte godt av den økonomiske tryggheten denne ordningen medfører.

Dersom det blir regjeringsskifte til høsten, kan det imidlertid bli slutt på ordningen. Arbeiderpartiet vil i så fall jobbe for å få den avviklet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere