RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere E.coli-pølser sendt ut

(Mattilsynet)
Sist oppdatert:
Også fra Gildes anlegg i Bodø og Forus er det distribuert kjøttvarer med omsetningsforbud.

Mattilsynet ble fredag kveld informert av Gilde om at det også fra anleggene i Bodø og Forus er distribuert spekepølseprodukter som er omfattet av omsetningsforbudet av 7. april.

- Vi ser svært alvorlig på det som har skjedd, spesielt i lys av at omsetningsforbudet fra Mattilsynet ble endret av Gilde sentralt før det ble distribuert internt, sier direktør Kristina Landsverk i en pressemelding.

Gilde opplyste først fredag at det bare var fra ekspedisjonen i Sarpsborg at det var sendt ut kjøttvarer som var forbudt omsatt på grunn av mulig E.coli-smitte.

- At vi så senere samme kveld får ny informasjon om at det likevel har skjedd samme type misforståelser ved Gildes anlegg på Forus og i Bodø gjør at Mattilsynet vil gjennomføre tilsyn med alle de åtte ekspedisjonene. At det på dette tidspunkt i saken tar så lang tid å få fakta på bordet gjør at vi må stille kritiske spørsmål ved Gildes prosedyrer, sier Landsverk.

Ved anlegget på Forus er det distribuert 83 kilo Salami uten hvitløk, mens anlegget i Bodø har distribuert 43 kilo Salami uten hvitløk og 15 kilo Spesialsalami. Fra anlegget i Sarpsborg er det distribuert til sammen 1400 kilo fårepølse, salami i skiver og salami uten hvitløk.

Mattilsynet ber om at publikum kaster eller leverer tilbake til butikken der det er kjøpt følgende produkter som det ble vedtatt omsetningsforbud for 7. april:

¿Fårepølse, skivet, 150 g – LOT-nr. 6095

¿Fårepølse, skivet, 200 g – LOT-nr. 6095

¿Salami, skivet 150 g – LOT-nr. 6112

¿Salami u/hvitløk 150 g – LOT-nr. 6083, 6084 og 6094

¿Spesial Salami, LOT-nr. 6071

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere