RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere evakuerte får vende hjem

Sist oppdatert:
De fleste av de evakuerte etter jordrasene på Otta får fredag vende hjem.

Beboerne nærmest rasområdet - i alt fem familier - kan bli nødt til å vente lenge før de får vende hjem, men de fleste av de andre av de evakuerte får vende hjem i løpet av dagen, skriver Gudbrandsølen Dagningen på nett.

Tre boligeiendommer ble tatt av rasene på Otta, og rundt 150 personer ble evakuert etter rasene, ifølge Sel kommune.

Flere ras
Politiet fikk fredag melding om flere jordras i Nord-Gudbrandsdal. Ved Steindalsveien på østsiden av E6 like nord for innkjøringen til Otta gikk det første raset ved 03-tida natt til fredag. Et nytt ras gikk ved 07-tida. Ved 08-tida ble det meldt om et ras ved Nordre Einangen sør for Otta.

Geologer var fredag i området og vurderte rasfaren.

Mellom 40 og 50 boliger ble evakuert etter et rasene ved Steindalsveien øst for E6 på Otta. Det var omfattende materielle ødeleggelser, men ingen er savnet eller skadet.

- 100 meter lang sprekk i veibanen
Ved Dombås sentrum ble flere boliger evakuert etter at det ble oppdaget store sprekker i E6.

- Det er oppdaget en rundt 100 meter lang sprekk i veibanen. Sprekken er to-tre centimeter bred, sier lensmann Anders Torvik ved Dombås lensmannskontor til tv2nyhetene.no.

Flom- og skredfare flere steder
Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) melder fredag om stor eller økende vannføring i de fleste vassdrag i de flomutsatte områdene i Buskerud, Hedmark, Akershus, deler av Oppland og langs Glomma i Østfold. NGI melder om økt fare for skred i bratte dalsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere