*Nettavisen* Nyheter.

Flere får hjelp av barnevernet

Vel 8600 barn og unge fikk hjelp gjennom fylkeskommunale barnevernstiltak i fjor. Oslo ligger mer enn dobbelt så høyt over landsgjennomsnittet når det gjelder tiltak per registrerte barn.

08.07.04 13:39

Ved utgangen av 2003 fikk på landsbasis i gjennomsnitt 34 per 10.000 barn under 20 år hjelp gjennom fylkeskommunale barnevernstiltak. Det er en økning på to barn sammenlignet med året før. I Oslo ble det registrert 65 klienter per 10.000 barn. Hovedstaden ligger dermed på topp av landets kommuner når det gjelder omfanget av barnevernstiltak. Det viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det fylkeskommunale barnevernet hadde utgifter på nær 2,3 milliarder kroner i 2003. Det er 163 millioner kroner mer enn året før eller en økning på 7,6 prosent.

I gjennomsnitt ble det i løpet av fjoråret brukt vel 266.000 kroner på tiltak per barn.

Det er kommunene som har primæransvaret for å gi barn og unge nødvendig hjelp. Fylkeskommunen har ansvar for omsorgstiltak i form av omplassering utenfor hjemmet. I følge Norges offentlige utredninger (NOU) Barnevernet Norge, er imidlertid hjemmebaserte barnevernstiltak blant prioriterte områder det offentlige ønsker å satse på i framtiden. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.