RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere får psykiatrisk behandling

Flere blir behandlet for psykiske lidelser. Antall årsverk i barne- og ungdomspsykiatrien har økt med 10 prosent, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå.

Til sammen ble 4 prosent flere nordmenn behandlet for psykiske lidelser i institusjoner, avdelinger og poliklinikker for psykisk helsevern i 2002 sammenlignet med 2001.

Økningen i antall årsverk er størst innen psykisk helsevern for barn og ungdom. I overkant av 10 prosent flere unge ble behandlet for psykiske lidelser i 2002 sammenlignet med 2001.

Tallene viser at Helseregion Sør hadde dårligst dekning av personell i barne- og ungdomspsykiatrien. Best personelldekning er det i Helseregion Øst og Helseregion Nord.

Øremerkede tilskudd

De nye tallene er positive i forhold til at Stortinget har bevilget milliardbeløp i øremerkede tilskudd til opptrapping i psykiatrien. "Opptrappingsplanen for psykisk helse", med virketid fra 1999 til 2006, er i stor grad forklaringen på økningen i antall årstall.

Likevel viste en rapport fra september i fjor at 10.000 mennesker venter på psykiatrisk behandling, og at ansatte i barne- og ungdomspsykiatrien i gjennomsnitt bare møter én pasient per dag. Videre viste en annen rapport fra Helsetilsynet fra juni i år at akuttavdelingene i psykiatrien er hardt presset, og at det er plassmangel ved psykiatriske akuttavdelinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere