*Nettavisen* Nyheter.

Flere flåtehistorier

Det er ikke første gang noen har blitt reddet fra en flåte flytende på havet. Sjekk bilder.

Fredag morgen ble en tynnkledd mann reddet fra en flåte midt i Skagerrak. Mannen ble plukket opp av den norske gasstankeren «Berge Odin» tilhørende Bergesen Gas Offshore AS.

Han ble funnet drivende på en flåte bestående av en pall festet på fire oljefat.

Mirakelgutten
Men det er ikke første gang folk har blitt funnet flytende på en flåte. Her er noen eksempler:

Noen husker kanskjemirakelgutten Rizal Shahputra som i ni dager drev rundt på en selvbygd flåte etter tsunami-katastrofen i Thailand.

Den 20 år gamle gutten ble funnet av et lasteskip den 3. januar 2004. Bildene av gutten på flåten gikk verden rundt etter katastrofen.

Se bilder nederst i saken.

- Jeg ba Allahuakbar (Gud er stor) sju ganger. «Gud, vær så snille og redd meg», sa Rizal til Associated Press ett år etter den dramatiske hendelsen.

På en eller annen måte klarte Rizal å bygge seg en flåte av grener og plank som drev på sjøen. I tre dager overlevde han på flytende kokosnøtter, deretter hadde han bare vann fra flasker blant rekveden å drikke.

«Mystisk mann»
Det er heller ikke første gang en person har blitt oppdaget på en flåte her i landet. Den 13. november 2004 plukket nemlig hovedredningssentralen i Sør-Norge opp en nedkjølt mann fra en flåte flytende i sjøen like sør for Lista.

Det viste seg etterhvert at mannen hadde vært på en båt som hadde gått ned. 52-åringen fra Østlandet skulle seile en 38 fots seilbåt fra Antwerpen til Stavanger.

Også noen måneder sammen år, nærmere bestemt i mai, ble en flåte mye omtalt i mediene.

De mindreårige guttene hadde laget sin egen flåte av isoporflak og pinner , og blåste utover innsjøen Øyeren i Rælingen kommune på Romerike. Guttene falt i vannet, men hadde englevakt og ble reddet.

Blåste utover
Tre unge gutter ble også reddet fra en flåte og unnslapp og bli ført til havs i Trondheimsfjorden i januar 2003. Det blåste friskt i området, men de ble reddet og alt gikk bra med guttene.

Guttene rodde i en liten robåt ut til en flåte, som de gikk opp på. Flåten begynte å drive, og vind og bølger førte flåten utover fjorden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.