RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere har omkommet i drukningsulykker enn i trafikken


Rikke Lind, generalsekretær Redningsselskapet, mener myndighetene må trappe opp forebyggingsarbeidet og sette av midler til en nasjonal kampanje i neste års statsbudsjett for å redusere antall drukningsulykker. Hittil i år har 77 personer omkommet i drukningsulykker.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Rikke Lind, generalsekretær Redningsselskapet, mener myndighetene må trappe opp forebyggingsarbeidet og sette av midler til en nasjonal kampanje i neste års statsbudsjett for å redusere antall drukningsulykker. Hittil i år har 77 personer omkommet i drukningsulykker. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Hittil i år har 77 mennesker mistet livet i drukningsulykker, mens 63 mennesker har omkommet i trafikken. Redningsselskapet ber om økt satsing på forebygging.

Slik det ligger an, ser 2018 ut til å bli det første året med flere drukningsdødsfall enn antall drepte i trafikken.

Redningsselskapet ber nå myndighetene trappe opp forebyggingsarbeidet og sette av midler til en nasjonal kampanje i neste års statsbudsjett.

– Forebygging av drukningsdødsfall er like viktig som trafikksikkerhet, og vi ber derfor regjeringen og Stortinget om å prioritere områdene på samme nivå i statsbudsjettet for neste år. Sommerens dystre drukningsstatistikk forteller oss at det er på høy tid med en stor nasjonal kampanje med mål om å redusere antall drukningsulykker, sier generalsekretær Rikke Lind i en pressemelding.

August-tallene viser at fire menn og fire kvinner mistet livet som følge av drukning. To av drukningsulykkene skjedde i Telemark, resten i Oppland, Østfold, Rogaland, Sogn og Fjordane, Trøndelag og Finnmark.

Flest drukninger så langt i år har skjedd i Hordaland, Sogn og Fjordane, Trøndelag, Østfold og Telemark – alle med sju drukninger hver.

Det gode sommerværet har fått skylden for de økte drukningsulykkene ettersom strendene har vært stappfulle, og tallene viser at 18 personer så langt i år har druknet i forbindelse med bading. Av disse var 16 personer under 25 år.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere