Ansatte ved flere postterminaler fikk beskjeden denne uken, ifølge NRK.

Posten vurderer å fremskynde planene om å flytte all ruteklargjøring av post til Lørenskog utenfor Oslo. Dermed kan 300 årsverk forsvinne i løpet av 2019.

– Den endelige beslutningen er ikke tatt, men det ligger ganske sterke føringer her, sier distriktstillitsvalgt Helge Mathisen i LO-forbundet Postkom.

Brevvolumet faller kraftig

Posten Norge bekrefter overfor NRK at det haster å se på tiltak for å effektivisere driften. Brevvolumet har falt kraftig de siste 20 årene.

I 2018 har fallet eskalert. Postvirksomheten har i løpet av de siste tre årene blitt nedbemannet med hele 1.500 årsverk, ifølge Posten.

– Digitaliseringen av samfunnet gjør at vi sender mindre post. Med det raske fallet vi ser i antall brev, haster det med å gjennomføre ytterligere tiltak som gir økonomisk effekt allerede i 2019. Sentralisering av ruteklargjøring er ett av tiltakene vi vil vurdere, sier pressesjef John Eckhoff i Posten Norge.

– Desember er fredet

Mathiesen mener tidspunktet for kunngjøringen tyder på at det haster veldig for Posten å få gjennomført endringene.

– Vi har egentlig en avtale om at slike beskjeder ikke skal komme like oppunder jul. Desember er liksom fredet, sier Mathiesen.

– Jeg skjønner at det skaper reaksjoner at dette varslet kommer rett før jul. Vi ønsker åpenhet om denne prosessen og mener det er bedre å gå ut med dette nå for å unngå uro og usikkerhet når vi starter utredningsarbeidet, sier Eckhoff.

(©NTB)