RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Flere hundre deltok i skredsøk

Sist oppdatert:
Over 200 frivillige satte i gang et kjempesøk etter at det gikk et skred over veien på Strynefjellet lørdag ettermiddag.

Ingen skal ha blitt tatt av skredet som gikk rett nedenfor Strynefjellet sommerskisenter ved 15-tiden lørdag.

- I forhold til de meldinger vi har fått fra skadestedsleder er det ingenting som tyder på at noen har blitt tatt av skredet. Letemannskaper har vært gjennom flere finsøk. Det blir nå vurdert om snømassene skal freses vekk slik at veien kan bli åpnet igjen, sier operasjonsleder Kjetil Avsnes ved Sogn og Fjordane politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Frivilllige startet umiddelbart finsøk med søkestenger etter at skredet gikk. Etterhvert fikk de hjelp av Røde Kors og politi. Over 200 personer gikk gjennom området.

- Etter gjentatte finsøk og bruk av tre redningshunder er det ingenting som tyder på at noen har blitt tatt, sier Avsnes som roser de frivillige mannskapene for innsatsen på Strynefjellet.

Skredet beregnes til å være cirka 150 meter bredt, og dekker en lengre strekning av Gamle strynefjellsvei.

På grunn av størrelsen på skredet, og fordi flere personer var i området da det gikk, fryktet man lenge at noen kunne ha vært tatt. Redningshunder ble fløyet inn for å snuse opp eventuelle personer i snømassene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere