RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp).
Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Foto: Ole Martin Wold (NTB scanpix)

Flere hundre kan miste norsk statsborgerskap

Sist oppdatert:
UDI vurderer å tilbakekalle statsborgerskapet til 500 personer fordi de kan ha oppgitt gale opplysninger til myndighetene.

– UDI vurderer for tiden å tilbakekalle norsk statsborgerskap i cirka 500 saker. Det er ikke mulig å forutsi hvor mange personer som vil miste norsk statsborgerskap på grunn av disse vurderingene, skriver innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp) i et svar til Stortinget.

Listhaug opplyser videre at totalt 135 personer er blitt fratatt sitt norske statsborgerskap siden 2012. Snaut halvparten av disse beslutningene er tatt i år.

Les: Flere hundre har jukset seg til opphold i Norge

Bare ni av dem som har mistet statsborgerskapet, er registrert returnert til sitt hjemland. Listhaug påpeker at flere kan ha forlatt Norge uten å melde fra til myndighetene.

– Det er derfor vanskelig å si nøyaktig hvor mange personer som er igjen i Norge etter å ha fått tilbakekalt statsborgerskapet sitt.

I svaret går det fram at UDI mangler nøyaktig statistikk over hvor mange som har mistet statsborgerskapet, og at det er en viss usikkerhet ved tallene Listhaug viser til. (©NTB)

Les: Ber Ap stoppe Sylvi Listhaugs innstramninger

Les: Ingebrigt Steen Jensen: - Sylvi Listhaug fører egentlig Arbeiderpartiets innvandringspolitikk

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere