RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere innvandrere tar videregående

Aldri før har så mange innvandrerungdommer gått på videregående skole. Mange av dem sliter likevel med å fullføre utdanningen på tiden.

Tall Aftenposten har hentet inn fra Statistisk Sentralbyrå, viser at langt flere innvandrerungdommer enn før starter på videregående skole. Mens bare 7422 innvandrerungdommer gikk på videregående i 2001, var tallet oppe i hele 9238 i fjor.

- Generell integrering
Innvandrerstatistiker Lars Østby i SSB bekrefter at utdanningshyppigheten øker.

- Man kan se på det som generell integrering. Innvandrere blir mer og mer styrt og påvirket av de samme forholdene som påvirker andre nordmenn - blant annet oppfatningen om at utdanning er viktig for å få gode jobber, sier Østby til Aftenposten.

Sliter med tiden
Kvantitet er derimot ikke nok. Tallene viser også at innvandrerungdom klarer seg langt dårligere enn gjennomsnittseleven. Av dem som startet på videregående i 1999, hadde bare litt over halvparten kommet helskinnet gjennom fem år etter. Noen dropper ut, mens andre stryker.

Til sammenligning hadde 71 prosent av hele elevmassen bestått innenfor dette tidsrommet - 76 prosent av jentene og 66 prosent av guttene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere