*Nettavisen* Nyheter.

Flere mødre slår barna

Barneleger i de største byene oppdager stadig flere barn som blir slått av foreldrene sine. Det er mest vanlig at fedre slår, men det avsløres flere mødre nå enn før.

Det avdekkes stadig mer familievold i de største byene, melder NRK. Flere voksne voldsofre tar kontakt med politiet nå enn før, men også tallet på saker hvor det er utøvd vold mot barn øker.

Tverrfaglig team som jobber med å avdekke overgrep mot barn har i år fått over ti prosent flere henvendelser sammenlignet med i fjor.

- Vi har historier med barn ned i treårsalderen hvor mor har slått, klypt eller sparket. Det viser at vi får en økning av disse sakene, sier sosiolog Aud Karin Bjørn. Hun mener det er blitt en større åpenhet om familievold.

Men selv om stadig flere voldssaker avdekkes, tror leder i Barnelegeforeningen, Jørgen Hurum, at mørketallene er store, og at kun en liten del av overgrepene avdekkes.

- Vi ser merker av sigarettglør, vi ser brudd, vi ser fingermerker hvor man har tatt hardt i og filleristet barnet. Jeg tror generelt at vi oppdager for få i forhold til de reelle tilfellene, sier han til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.