RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere Norwegian-flygninger rammes av streik

Foreløpig er en flygning til Oslo blitt innstilt.
Foreløpig er en flygning til Oslo blitt innstilt. Foto: Johan Nilsson / TT (NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Flyselskapet Norwegian kansellerer de fleste av sine flygninger fra Finland tirsdag på grunn av streik. Foreløpig er én flygning til Oslo blitt innstilt.

Bakkemannskaper på flyplassene i Helsingfors og Uleåborg streiker fra klokken 6 til 18 både tirsdag og onsdag.

Fra flyplassen i Helsingfors er flygningene tirsdag morgen til Oslo, København, Stockholm, Uleåborg innstilt, opplyser Norwegian på sine nettsider.

På flyplassen i Uleåborg innstilles alle morgenfly utenom ett. Også en stor del av flyene til Finland er rammet av streiken.

Flygninger til Rovaniemi, London og Nice tirsdag ettermiddag vil bli forsinket, mens fire fly går i tide. Dette gjelder avganger til Malaga og Mallorca om morgenen, og Stockholm og Budapest på ettermiddagen.

Det er ansatte tilknyttet selskapet Airpro som går ut i streik.

Den finske luftfartsunionen (IAU) og fagforbundet for kabinpersonale i Finland (SLSY) har anklaget selskapet som drifter finske flyplasser, Finavia, for å ikke overholde Norwegians tariffavtale for bakkemannskap og kabinpersonale.

Partene har prøvd å løse konflikten hos den finske riksmeklingsmannen, men forhandlingene tirsdag førte ikke fram. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere