RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere omskårne kvinner opereres

Foto: Illustrasjonsfoto (Illustrasjonsfoto)
Sist oppdatert:
Mellom 55 og 60 kvinner har så langt i år blitt åpnet ved Ullevål universitetssykehus. Etter inngrepet får de fleste et normalt sexliv.

Tallet for dem som blir åpnet i forbindelse med fødsel, kommer i tillegg. To tredjedeler av kvinnene som kontakter Ullevål, er henvist av helsepersonell. De restrerende gjør det på eget initiativ, de skal verken føde eller gifte seg, men ønsker likevel å åpnes.

- Hovedinntrykket hos oss er at de aller fleste som blir åpnet, har klitoris intakt. De fleste kvinnene vi opererer, kan få et helt normalt samliv etter åpningen, sier seksjonsoverlege Sverre Sand ved fødeavdelingen på Ullevål universitetssykehus til Aftenposten.

Den yngste som er blitt åpnet i år er 15 år, den eldste er 41. Ifølge Sand kan inngrepet være utfordrende for helsepersonellet, men det er verken omfattende eller særlig smertefullt for pasienten.

Før Ullevål opprettet en egen gruppe for denne typen inngrep, kom bare mellom 20 og 30 årlig og ba om å bli åpnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere