RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere sier ja til EU

Sist oppdatert:
Ja-siden gjør sin sterkeste meningsmåling på et år, men flertallet er fortsatt imot norsk EU-medlemskap.

46,8 prosent ville stemt nei til EU-medlemskap hvis det var folkeavstemning i morgen, mens 42,4 prosent ville stemt ja, kommer det fram av en meningsmåling Sentio har utført for Nationen, Dagen og Klassekampen.

Ja-siden har gått frem hver måned siden mars, og dagens oppslutning for et norsk EU-medlemskap er den høyeste på ett år, ifølge Nationen.

- Målingen bekrefter at vi er tilbake til en ganske stabil situasjon hvor nei-siden er et hestehode foran, og at det er nei-overvekt blant ungdommen, kvinnene og folk i distriktene. Hvor tvilerne havner vil vi ikke få klarhet i før EU-saken kommer på den politiske dagsorden og blir en del det aktive politiske ordskiftet, sier Europabevegelsens leder Svein Roald Hansen til Nationen.

Fremgang i Oslo
Ja-siden øker oppslutningen i Oslo i forhold til samme måling i mars, og har flertall både i Oslo/Akershus og Østlandet sett under ett. Nei-siden er i flertall i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet og Sørlandet.

Ved folkeavstemningen i 1994 stemte 47,8 prosent for et norsk EU-medlemskap, mens 52,2 prosent stemte nei.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere