RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere sikkerhetsbrudd i SAS

Sist oppdatert:
SAS har det siste året brutt både myndighetenes regler og interne bestemmelser for vedlikehold av fly.

Tidligere har det blitt gjort kjent at det slurves med daglig teknisk ettersyn av SAS-fly. Den samme praksisen gjelder også for servicesjekken teknikere foretar av maskinene hver uke, skriver VG.

Vedlikeholdssjekken består blant annet av fullt ettersyn av viftene i motorene, full sjekk av landingsunderstell og hydraulikk, sjekk av vinger, flykropp og lys samt en undersøkelse av operasjonskritiske systemer i cockpit.

I SAS’ interne regler heter det at arbeidet skal loggføres først påfølgende dag, dermed kan det gå åtte dager mellom hver gang et fly sjekkes i stedet for sju dager.

- Vi har gitt SAS pålegg om å endre sine manualer slik at intervallet mellom denne servicesjekken ikke overstiger syv dager. Vi ser alvorlig på at SAS ikke har fulgt reglene, og kan ikke akseptere denne typen avvik fra vedlikeholdsprogrammet, sier sjefen for STK, Sven Christiansson, til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere