RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere skal få drive plastisk kirurgi

Sist oppdatert:
Snart kan også leger som ikke har spesialutdannelse inne plastiske kirurgi utføre kosmetiske skjønnhetsoperasjoner.

Helsedepartementet vil frata plastikk-kirurgene deres monopol på å utføre kosmetiske operasjoner.

I fjor la nærmere 10.000 nordmenn seg under kniven for å pynte på utseendet sitt. De fikk glattet ut rynker, fjernet hengende øyelokk, sugd vekk bukfett eller forandret på brystene.

-Faglig forsvarlig
I dag sier forskriften at kun de med utdanning innen plastisk kirurgi har en generell tillatelse til å utføre slike inngrep. I et høringsnotat som nå er sendt ut på høring, foreslår Helsedepartementet at denne forskriften fjernes, skriver Dagsavisen.

Departementet mener at det ikke behøves en egen forskrift for kosmetisk kirurgi og at Helsepersonelloven dekker dette feltet bra nok. Her heter det at en tjeneste skal utføres «faglig forsvarlig».

- Holder ikke
Men Norsk plastikkirurgisk forening protesterer.

- Vi mener begrepet «faglig forsvarlig» blir et litt for luftig begrep. Det holder ikke bare å stille krav om at den som utøver inngrepene skal ha faglig kompetanse innen området, det bør presiseres hvem som skal gjøre det, sier leder i foreningen, Knut Skolleborg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere