RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere syke i glattcelle

Politiet setter stadig flere psykisk syke på glattcelle. I fjor var over 1000 mennesker med psykiske problemer i politiarresten.

For tre år siden satte politiet litt over 700 mennesker med psykiske problemer på glattcelle. Nå er antallet over 1000, viser foreløpige tall, ifølge NRK. Det er hele tre personer per dag.

- Det er jo politiet folk ringer til først. Et typisk tilfelle er hvis det står en full og gal mann og vifter med en kniv. Han kan jo være så utagerende at noen bør ta vare på ham til helseapparatet får etablert det som må til for å håndtere ham, sier politiinspektør i Politidirektoratet, Geir Gudmundsen, til NRK.

Visepolitimesteren i Oslo, Roger Andresen, forteller at Oslopolitiet drar ut på oppdrag som involverer psykiatri i gjennomsnitt syv ganger per dag. Mange av disse er rene transportoppdrag. Andresen understreker at politiet ikke er utdannet til å ta seg av psykisk syke.

- Vi opplever ganske sterke scener og blir av og til satt litt ut av spill, fordi kunnskapene våre ikke strekker til, sier han.

Prosjektleder Trond Christensen i Sosial- og helsedirektoratet sier det er uheldig at det sitter så mange med psykiske problemer i arresten, og at arresten ikke er det riktige tiltaket for slike pasienter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere