*Nettavisen* Nyheter.

Flere tips etter mulig gruppevoldtekt på russetreff

STARTER AVHØR: I første omgang vil politiet kun avhøre et begrenset antall personer. Foto: Trond Lepperød (Nettavisen)

Politiet følger opp tips om gruppevoldtekt av russ.

05.05.14 10:24

Lillehammer (NTB): Politiet har fått inn flere tips i saken hvor en 18 år gammel kvinne skal ha blitt voldtatt av flere menn på landstreffet for russ på Lillehammer i helgen.

Politiet på Lillehammer ba russen selv om å komme med opplysninger etter at kvinnen fortalte at hun var blitt voldtatt av tre eller fire unge menn om bord i en russebuss.

– Vi har fått en del tips som vi skal gjennomgå. Men det er ikke tips om konkrete gjerningspersoner, sier politioverbetjent Jostein Gravdal.

Har undersøkt flere busser

Ifølge ham har politiet hatt problemer med å lokalisere et åsted, det vil si russebussen hvor voldtekten skal ha funnet sted.

– Vi har undersøkt bussene som var på russetreffet, og vi har notert navn og kontaktpersoner på disse bussene. Det vi gjør nå, er å avhøre vitner og å gjennomgå det materialet vi har, sier Gravdal til NTB.

Vil starte avhør

I første omgang vil politiet kun avhøre et begrenset antall personer.

– Dette var et stort russetreff med mange tusen russ, og det var rundt 40 busser på treffet. Vi kan ikke avhøre alle, men må konsentrere oss om dem vi vet kan ha spesifikke opplysninger om saken, sier Gravdal.

Saken har vært veldig belastende for jenta, tilføyer han.

– Hun er ikke blitt avhørt foreløpig og har heller ikke ønsket det selv, sier politioverbetjenten. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag